Binnenland

The Post Online en DNP fuseren

20-08-2013 12:04

De website The Post Online en DNP (De Nieuwe Pers, platform voor abonnementen op journalisten), gaan fuseren. Dat maken de partijen vandaag bekend. Door het samengaan van twee van de meest innovatieve digitale media-ondernemingen ontstaan verdere kansen voor groei.

Na de fusie zal The Post Online – DNP gaat daar in op – hét journalistieke massamedium gaan maken dat de standaard zet voor digitale kwaliteit – zowel gratis als ook (deels) betaald. De fusie zal medio september zijn afgerond.

TPO garandeert die kwaliteit met een uitgesproken en volledig onafhankelijke redactie die niet bang is voor tegenspraak. Op de site zijn geluiden uit vele hoeken te horen. Commercieel durft TPO nieuwe businessmodellen aan in de vorm van bijvoorbeeld commercial blogging, waarbij partners van de site gebruik kunnen maken van de bewezen conversatiekracht van het merk TPO.

The Post Online werd eind 2012 opgericht door Bert Brussen en Mark Koster als opiniërende nieuwssite. TPO groeide binnen een half jaar uit tot een site met een groot en snel groeiend aantal unieke bezoekers en gezaghebbende journalisten en opinie-auteurs. DNP, een doorstart van dagblad De Pers, trok begin dit jaar internationaal aandacht door als eerste medium ter wereld persoonlijke abonnementen op journalisten mogelijk te maken.

Brussen en Koster houden in de nieuwe samenwerking de redactionele leiding over TPO, met Brussen als hoofdredacteur. Heij wordt uitgever.