Voetbal

FIFA ontdekt dat het warm is in Qatar

25-07-2013 11:08

Wat doe je als wereldvoetbalbond als je heel veel geld wil verdienen? Je verkoopt het wereldkampioenschap aan de hoogste bieder, om er vervolgens achter te komen dat de hoogste bieder een land is dat niets met voetbal heeft, en bovendien in een woestijn ligt.

Het is warm in Qatar

Wat blijkt nu? Het is WARM in Qatar, vooral in de zomer. Geen probleem voor het schatrijke Qatar, dan gooien ze toch gewoon stadion-buitenlucht-airconditioning ertegenaan? Dat het dan nog warmer wordt in de woestijnstad is geen probleem, de voetballers en fans zitten er in ieder geval frisjes bij.

Sepp Blatter

Maar daar komt motivator, goeroe en FIFA-president Sepp Blatter nu op terug, want met temperaturen richting de 50 graden is er geen volksfeest buiten de stadions mogelijk. En dat is waar het voetbal, ook in Qatar, natuurlijk om draait: een verbroederend volksfeest waar alle culturen arm in arm de regenboogdans doen en samen ontdekken dat we elkaar nodig hebben om deze aardbol tot een gelukkige plaats voor de mensheid te maken.

Blatter zelf slaat de spijker op de kop: “Met een WK in de zomer kan het geen volksfeest worden. Je kunt misschien wel alle WK-stadions afkoelen, maar je kunt niet het hele land koel houden”

Finale WK: 18 december 2022

Daarom is nu het plan om alle Europese competities om te gooien, om het volksfeest dat het WK heet in hartje winter te organiseren, november en december om precies te zijn.

De finale vindt dan plaats op 18 december 2022. De kerstboom staat al op als de gelouterde aanvoerder Davy Pröpper de beker omhoog houdt na de gewonnen finale tegen de Belgen.