Weten & Tech

100.000 comments, hoera!

11-07-2013 17:05

Van harte commenter, u heeft de Grote 100K gehaald. Op dit moment staan er om precies te zijn 100.383 comments op ThePostOnline. Uw comments. En het mooie is: 98 procent van die comments zijn leuke, interessante, nuttige en inhoudelijke bijdragen. Mede dankzij vaste commenters als BasV, Diadorim, Remy, Magirius, Michiel Mans en nog zo’n rijtje stamgasten die de discussie levend en interessant houden (sorry als u niet wordt genoemd, het zijn erg gelukkig heel veel).

We hebben inmiddels ook een mooie zwarte lijst met voor eeuwig gebanden, maar op het totaal van 100.000 comments zijn dat er slechts tientallen. We mogen dus zeggen dat het tot nu toe aardig is gelukt om behalve goede artikelen ook goede comments aan de lezer te serveren.

IJzeren vuist

Terecht, want het riool elders op het internet is groot genoeg. Vandaar ook onze duidelijke regels en de genadeloze ijzeren vuist van onze moderators.

Maar om het onze moderators nog makkelijker te maken, en het voor stamgasten alvast mogelijk te maken om in de toekomst van extra’s te profiteren, hebben we besloten de email-registratie voor het commenten voortaan aan te zetten.

Eenmalige registratie

Dit betekent dat iedereen zich eerst éénmalig moet registreren met een al dan niet bestaand emailadres en dan pas kan reageren op de artikelen.

Het is voor spammers, stalkers en andere commentidioten een extra obstakel en voor de moderators een extra hulpmiddel om sneller zaken die niet in de haak zijn aan te pakken.

Bovendien zal de geregistreerde vaste commenter in de toekomst meer mogelijkheden krijgen om zijn of haar status als comment-opinieleider uit te buiten, maar daarover later meer.

U kunt zich HIER registreren (met een echt emailadres kunnen wij u in geval van calamiteiten ook echt bereiken dus het heeft zo z’n voordelen uw echte emailadres achter te laten). U kunt ook gelijk uw profiel invullen, zodat anderen kunnen zien wie u bent, als u daar behoefte aan heeft.

Daarna kunt u weer fijn aan de slag als commenter alsof er niets is gebeurd.

Dank voor uw 100.000 bijdragen tot nu toe en op naar de 1.000.000.

Update: u helpt ons trouwens enorm als u een mailtje stuurt wanneer u een comment voorbij ziet komen waarvan u vindt dat die niet in orde is. Dan kijken wij er naar en verwijderen wij de comment eventueel.