Scheidsrechter steekt speler neer en wordt onthoofd

Scheidsrechter
Scheidsrechters-geweld in Brazilië
: 06-07-2013 17:01 uur

Opmerkelijk bericht op de telex van ThePostOnline‘s sportredactie. Een Braziliaanse voetbalscheidsrechter is vorige week zondag gelyncht tijdens een amateur-wedstrijd in Maranhao. De scheidsrechter kreeg tijdens de wedstrijd een conflict met een speler. De arbiter stak de speler vervolgens neer met een mes. Onsportief gedrag, besloten de supporters.

De scheidsrechter werd bij zijn lurven gegrepen en vastgebonden. Nadat hij was gestenigd werd hij gevierendeeld. Zijn hoofd werd afgehakt en op een spies op het voetbalveld geplaatst.

De neergestoken speler overleed later in het ziekenhuis.

Over de auteur: Bas Paternotte

Bas Paternotte (1976, Friesland) is adjunct-hoofdredacteur van ThePostOnline. Eerder werkte hij als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Paternotte heeft naast Twitter geen hobby's.

Reacties:

 1. Marco:

  Wat een wereld

 2. Ilona:

  Mooie sport, hè!

 3. Ricardo:

  Goh, dan zijn die kutmarokkaantjes eigenlijk best wel lief.

 4. Jezus:

  Ach, aanschouw toch de lelie!

 5. BasV:

  Ach laat maar. Dit is te min om op te reageren.

 6. BasV:

  Niet omdat het niet bestaat. Maar wat moet je hier nu mee.

 7. Leo:

  Leuke opmaat voor het WK voetbal volgend jaar!

 8. BasV:

  Er zijn bevolkingen die nu eenmaal op een andere manier dan wij kennen en hun conflicten aangaan. Dat is al eeuwen zo. En die mensen die daar leven weten ook precies welke maatregelen volgen. We leven niet allemaal in Nederland waar binnen een paar minuten de politie of een ambulance klaarstaat.

 9. Bart Boos Rotterdam:

  Zieke idioten zijn het. De meest zieke personen zijn de mensen die YouTube runnen. Heel de site staat vol met dit soort misselijk makende bagger. Klik je erop dan moet je even bewijzen dat je 18 bent en kunt dan relaxed naar dit soort troep kijken. Kijk je vervolgens naar de comments, dan zijn er mensen die gedeleted worden wegens spam omdat ze iets verkeerd zeggen.
  Nog een ander voorbeeld was de hype om het onthoofde meisje wat op Facebook de ronde deed. Duizenden mensen hebben geklaagd, maar iedereen kreeg een automatisch bericht terug dat er niets ergs was geconstateerd en het bleef gewoon staan. Ook Facebook is zieker dan de mensen die dit plaatsen.
  Om een lang verhaal kort te maken. Alle Amerikanen zijn zieker dan dit soort video plaatsers. Als je 16 bent mag je auto rijden, je mag een pistool hebben, naar dit soort troep kijken, maar dan helaas geen blikje bier drinken of een paar tieten bekijken. Misschien moeten ze dat land maar een keer van de kaart vegen of volstorten met asfalt.

 10. jezus zal ens pruumpjes lusten:

  de mens is het ergste, we zijn overbevolkt……

 11. Incognito:

  Sport is gebaseerd op de dezelfde sentimenten als oorlog, en al helemaal voor Zuid Amerikaanse indianen waar sport een bijzonder bloedige historie heeft.
  Laten we het gewoon een voortzetting van de Maya traditie noemen.

 12. sheank:

  ben ‘t opzich eens met basv.

 13. Bindsel:

  Natuurlijk kan je hier wel iets mee. De kop is er al af! Voetballers zijn tokkies en dit noemt men een inkoppertje. In het voetbalwereldje valt dit onder de hoofden bij elkaar steken. Maar pas op, je mag je niet hoofd niet verliezen, ook niet als je een primitieve voetbaldwaas bent.

 14. Zo zie je maar, het kan altijd nóg gekker… :-S

 15. Henk:

  Dus hier gaat het heen met het mensenras…..

 16. Mooie actie van het publiek, erg jammer van de speler die overleed.

 17. Larza:

  Dat een speler wordt neergestoken… Raar! Maar in Nederland zouden we niet zo ver gaan dat we iemand zouden vierendelen en op een stokkie in het veld zetten, het is niet normaal daar in Brazilië, wat moet er met onze voetballers gebeuren met dit gedrag in 2014?

 18. Hans van der Liet:

  Naar verluidt heeft ene Ingrid Verschoor uit Antwerpen op haar Facebook beweerd, dat “christenen dit soort dingen niet doen’. Wat moeten we daar dan weer mee?!

 19. Nick:

  “ene Ingrid Verschoor”

  Wie de fok is Ingrid Verschoor????

  Maar goed…. ze zal wel christen zijn en heilig geloven dat christenen dat soort dingen niet doen, er vanuit gaande dat het christenen waren. Zoals je moslims hebt die over andere moslims zeggen dat het geen goede of echte moslims zijn, etc etc..

 20. bart:

  En een blote borst op youtube mag niet, en dit wel?

 21. Wie lacht niet die de mens beziet.
  in dit geval

  Wie huilt niet die de mens beziet !
  ——————————————————–
  Hoe vreselijk het ook is, dergelijke informatie moet beschikbaar blijven en niet om ethische of esthetische redenen verborgen en afgesloten worden.
  Confronteer de mensheid maar met de daden van mensen die kwaad doen ter lering van anderen en allen.
  Er zijn nog teveel wijsneuzen, die menen de opdracht of de taak te hebben de mensheid voor moeilijke en nog ergere informatie te behoeden.
  Laat de mensen dat maar zelf beoordelen en hun conclusies laten trekken dwz geestelijk volwassen te worden en tot oordelen in staat.
  O ja vaak een pijnlijk groei proces maar, that is the real life en anders zijn we van allerloei goeroes die het allemaal zo goed weten afhankelijk .

 22. Harry Harrewar:

  Ach,…toen die scheidsrechter die speler dood stak was’ie z’n hoofd al kwijt…..

 23. frank jonk:

  vreselijk eerst grensrechter dood in Nederland nu speler en scheids dood in Brazil
  echt heel erg
  Harry Harrewar dat ben ik met je eens hoe haalt hij het in zijn hoofd

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten