Bookmakers: ‘België meer kans op WK-titel dan Nederland’

17-06-2013 12:57

Volgens de bookmakers is België de vijfde grootste kanshebber op de wereldtitel volgende zomer in Brazilië. Dat meldt de Gazet van Antwerpen vandaag. De bookies geven de Rode Duivels meer kans om het toernooi te winnen dan traditioneel sterke landen als Nederland, Italië of Engeland.

Top-10

Wie gokt op historisch succes van onze zuiderburen krijgt 17 tot 21 keer zijn inzet uitbetaald. Dat blijkt uit onderzoek naar de prijzenlijsten van de twintig grootste wedkantoren ter wereld. Hoewel de Belgen sinds 2002 niet meer actief zijn geweest op een eindtoernooi en momenteel ook nog niet zeker zijn van kwalificatie voor het WK in Brazilië, is het vertrouwen in de ploeg van Marc Wilmots ongekend hoog.

Zo verwonderlijk is dat niet. Dankzij topspelers als Kompany (Man City), Hazard (Chelsea), Vertonghen (Tottenham), Witsel (Zenit) en Defour (Porto) bestormen de Rode Duivels volgende maand voor het eerst in de geschiedenis de top-10 van de FIFA Wereldranglijst. In de kwalificatie voor het WK staan de Belgen op de eerste plaats met drie punten voorsprong op de enige overgebleven concurrent Kroatië.

Brazilië

De gedoodverfde favoriet voor de eindzege is gastland Brazilië. Per ingelegde euro op de Sambaploeg krijg je 4,5 euro uitbetaald. Argentinië (x 5,5), Duitsland (x 6) en Spanje (x 6,5) staan nog ruim boven nummer vijf België. Wie gelooft in winst voor Nederland verdient tot 22 keer zijn inzet terug en de wereldbeker voor Italië of Engeland levert tot 23 keer het ingelegde bedrag op.

Speurwerk bij de bekende goksite Bwin onderstreept de nieuwe hiërarchie binnen de Benelux. Unibet stelt echter nog een gelijke beloning voor Nederland en België in het vooruitzicht.