Gestolen examens verzameltopic

Ibn Ghaldoun
24 examens gestolen - alleen examens Ibn Ghaldoun ongeldig
: 12-06-2013 18:21 uur

Zojuist binnen via den telex het ANP: alle examens blijven geldig (bevestigd) behalve die van Ibn Ghaldoun.

In totaal zouden er 24 25 24 examens zijn gestolen.

Ook buiten de Ibn Ghaldoun-school zou er voorkennis van de examens zijn geweest. Het is nog niet bekend gemaakt wat dit betekent voor de examenuitslagen. Justitie komt “later” met meer informatie.

De Inspectie gaat de resultaten van alle Nederlandse eindexamens nader analyseren. Ook de politie gaat door met het onderzoek naar de verspreiding van gestolen examenopgaven.

Volgens het OM zijn er binnen en buiten Rotterdam “diverse examens verkocht”.

Drie mensen die zijn aangehouden in verband met het onderzoek naar de diefstal van examens, worden er van verdacht de ontvreemde examens te hebben verkocht aan leerlingen van meerdere scholen. Het zou gaan om zowel scholen in Rotterdam als daarbuiten.

Staatssecretaris van Onderwijs Dekker: “Mensen die hebben gefraudeerd kunnen zich uiterlijk vrijdag melden bij hun schooldirecteur. Dan mogen ze volgende week herexamen doen.”

Omdat de website van de Onderwijsinspectie plat ligt (lol) communiceert de inspectie via Twitter.

NRC.nl: “De uitslag van het examen economie komt voor VMBO-leerlingen een dag later; morgen in plaats van vandaag, zodat de inspectie nog tijd heeft over dit examen te beslissen. Ook over de geldigheid van dit examen komt later vandaag duidelijkheid.”

Complete oproep Dekker: “Ik wil iedereen aanraden die van te voren de examens heeft gehad van deze regeling gebruik te maken, dan bestaat mogelijkheid om examen opnieuw te doen. Dat zal niet geheel zonder consequenties zijn. Leerlingen die voorkennis hebben gehad en niet van de inkeerregeling gebruik maken, lopen een heel groot risico. Als we er daarna achter komen heeft dat verstrekkende gevolgen”.

Leerlingen kunnen zich tot aanstaande vrijdag 18.00 uur melden bij hun schooldirecteur. Hun examen wordt dan ongeldig verklaard en kan door de leerling worden overgemaakt.

Deze leerlingen worden in contact gebracht met de politie en zijn daarmee niet uitgesloten van mogelijke rechtsvervolging.

(wordt vervolgd)

Over de auteur: Bert Brussen

ThePostOnline-CEO: Bert Brussen (1975, Veluwe) schrijft sinds hij het alfabet leerde. Pecunia non olet. Is gek op geld & ironie. Tevens mensenmens, zonnetje in huis, gangmaker op feestjes. Bewust kinderloos. Persoonlijk motto: 'Het leven een hel'.

Reacties:

 1. Ricardo:

  Inmiddels de hype van de week, meer nog als het PRISM schandaal. Denkt Dekker werkelijk dat fraudeurs zich nu melden? Dat zegt dan ook weer iets meer over deze staatssecretaris. Past ook al in de cathegorie ‘niet te geloven maar toch waar’..

 2. aadd:

  En leidt deze school nu goede of slechte moslims op? Is frauderen een deugd wellicht? Stop toch met al dat haatonderwijs, het hoort hier niet en brengt ons niets.

 3. Ayna:

  En niemand gelooft dat alleen deze school ervan heeft geprofiteerd, maar ik geloof wel dat ze erg bang zijn voor de consequenties voor de moslimgemeenschap in NL als ze wel alle examenuitslagen hadden geschrapt.

  Ik volg!

 4. Ayna:

  Handig, zo’n verzameltopic.

 5. Ibn Ghaldoun is ongeldig…! (foute bingo! ;-)

 6. Sil:

  Via het internet kan alles worden verzonden. Zeker nu blijkt dat de examens buiten Rotterdam terecht gekomen zijn. Information wants to be free, remember?

  m.a.w.: Alle examens kunnen frauduleus zijn en moeten overnieuw gemaakt.

  Het jaar 2013 zal een zwarte pagina in de geschiedenis van ons Nederlandse onderwijs zijn.

  Constateringen:
  – Het islamitische onderwijs maakte misbruik van gemeenschapsgelden
  – Het islamitische onderwijs diende voor de indoctrinatie van het kind en haat tegen het westen door imams
  – Het islamitische onderwijs fraudeerde met examens en de schoolleiding wist ervan
  – Het islamitische onderwijs heeft Nederland in internationaal aandoen geschaad
  – Het islamitische onderwijs heeft gigantische inschrijvings- en financiĆ«le gevolgen voor de Nederlandse hoger onderwijs instellingen
  – Het islamitische onderwijs heeft meerdere malen gelogen over genoemde gestolen documenten in aantallen (2, 3, 25, 24)
  – Het islamitische onderwijs probeert zich al vooraf onschuldig te verklaren
  – Het islamitische onderwijs was de sleutel van de kluis al in 2010 kwijt

  Goh, class of 2013, hoeveel van jullie kiddo’s gaan straks PVV stemmen??

 7. Ayna:

  Check South Park – ‘How do I reach these kids?’

 8. Ik lach me nu al een breuk als ik denk aan de examenuitslagen van de herkansing op Ibn huppeldepup. Iets zegt me dat deze resultaten niet in lijn zullen liggen met de afgelopen jaren…..

 9. Het Frolijke Fietsertje:

  ”24 examens gestolen – alleen examens Ibn Ghaldoun ongeldig”

  O jee, o jee, o jee!

  Als dat maar geen beschuldiging van ”discriminatie” oplevert. Als je ”eerlijk” en ”onbevooroordeeld” wilt zijn, moet je ALLE examens in heel Nederland ongeldig verklaren, niet alleen weer die arme moslims willen stigmatiseren.

  Waarom moeten we toch altijd die arme moslim gelovigen ”kwetsen”? Dat bevordert toch alleen maar het wij-zij denken? Wie wil dat nou in een harmonieuze multikul-samenleving? Waarom hebben politici het in de 21e eeuw nooit meer over wat een ”verrijking” die massa-immigratie ons heeft gebracht?

 10. BasV:

  Fietsertje: Ook moslims vallen wel eens door onze spreekwoordelijke “mand”.

 11. aadd:

  Leuk voor de statistieken: op 1 moslimschool wordt veel vaker gefraudeerd dan op alle andere scholen te samen. Wat een toeval. Iemand nu nog iets te melden over Staphorst?

 12. Toeloop:

  In een keer werd het vanuit niets een top school! Lijkt me eerder dat er al vanaf 2010 gefraudeerd is. Het kan gewoon niet anders dan dat meerdere leraren op die school op de hoogte waren van de examen fraude.

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten