Bladen

Erotische roman van Sonja Bakker

04-06-2013 08:40

Na een hele rits afvalboeken, gooit Sonja Bakker het nu over een andere boeg. De gewichtsconsulente heeft een heuse roman geschreven en niet zo maar eentje: ‘Ibiza, de hemel en de hel’ is een boek over passie en verraad. Volgens haar vriend Jan Reus is het een psychologische roman met een vleugje erotiek.

Jan, met wie Sonja nu zo’n anderhalf jaar samen is, vertelt tegen RTL dat Sonja al heel lang de wens had om een roman te schrijven. Voor het verhaal heeft ze duidelijk geput uit haar eigen leven en dat van haar vriend. ‘Ibiza, de hemel en de hel’ gaat over de succesvolle bloemenhandelaar Evert Grooteman, die besluit met zijn gezin naar Ibiza te verhuizen om een Bed and Breakfast te beginnen. Door de nieuwe omgeving en het harde werken wordt het huwelijk van Evert zwaar op de proef gesteld.

Jan was bloemenhandelaar (Sonja heeft vroeger zelfs in zijn winkel gewerkt) en verkocht zijn hebben en houwen om te verkassen naar Ibiza. Sonja zelf zag haar eerste huwelijk met Koen Lenting stranden toen de werkdruk en aandacht toenamen door haar succes als ‘dieetgoeroe’.