Weten & Tech

Bits – De kubus van Peter Molyneux, Company of Heroes 2 en EA stopt met ‘Online Pass’

31-05-2013 20:14

We zijn nog maar nauwelijks bekomen van de Xbox One-aankondiging van vorige week, en de meest wilde geruchten doen de ronde over Microsofts nieuwe apparaat. De redactie van Bits vindt geruchten maar iets waar oude wijven zich mee bezig moeten houden. Zodra we de kans hebben zullen we natuurlijk wat dieper op de nieuwe consoles in gaan. Deze week lachen we vooralsnog hartelijk om Pokémon met het gezicht van Nicolas Cage. Op het moment dat je dit leest waarschijnlijk nog steeds!

Nou, Peter Molyneux, wat zit er in die kubus van je?

Zondag was het zo ver: de laatste laag van de Curiosity Cube werd weggetikt door de spelers. De ‘winnaar’, oftewel degene die het laatste blokje aantikte, is een 18-jarige Schot. De jongen had eerder die ochtend(!) de game gedownload; de vuile opportunist! Eigenlijk vinden we dat wel een beetje jammer. Het was leuker geweest als iemand won die ook daadwerkelijk maandenlang die debiele blokjes had weggeklikt.

Wat wint de Schotse uitvreter? Hij wordt een ‘god’ in het volgende spel van Peter Molyneux; de ‘god-game’ Godus. Daarnaast krijgt hij een gedeelte van de opbrengst. Bleek de Curiosity Cube uiteindelijk tóch niet meer dan een slimme marketingtruc.

Hacker SuperDaE door de bocht

De mysterieuze hacker ‘SuperDaE’ zegt dat hij twee terabyte aan Xbox One-bestanden op een FTP-server heeft staan. SuperDaE werd onlangs gearresteerd – en zijn huisraad in beslag genomen – omdat er informatie van o.a. Microsoft op zijn computers stond en hij de servers van verschillende ontwikkelaars hackte. Eerder werd hij al door de politie aangepakt toen hij een ‘developer kit’ van de Xbox One op Ebay probeerde te verkopen.

Naar verluidt is de hacker nu op vrije voeten, maar heeft hij een ‘dodemansknop’ op een FTP ingesteld; als hij weer opgepakt wordt dan valt de blokkade weg en kan iedereen de ‘geheimen (schijnbaar materiaal van Blizzard, Epic Games en de besturingssystemen van de Playstation 4, Xbox One en Wii U)’ downloaden.

SuperDaE denkt dat hij een sterke onderhandelingspositie heeft, in zoverre dat bovengenoemde bedrijven koste wat kost willen voorkomen dat de info openbaar wordt.

Company of Heroes 2

Over ongeveer een maand verschijnt het strategiespel Company of Heroes 2, hieronder zie je een nieuwe trailer van de game.

Tijdens de ondergang van THQ was het een tijdje onduidelijk hoe het met ontwikkelaar Relic af zou lopen, maar het spel verschijnt toch, onder de vlag van Sega. De eerste Company of Heroes geldt als één van de beste strategie-games ooit, vandaar de ophef.

EA stopt met ‘Online Pass’

EALOGO

Een kraskaartje bij je game, waarvan de code je toegang geeft tot de multiplayer-stand of andere extra’s. Heb je de code niet, dan moet je bijbetalen. Het was de manier van (o.a.) Electronic Arts om het kopen van een tweedehands spel wat minder aantrekkelijk te maken, maar het bedrijf stopt er mee.

Eerder meldde EA al dat er bij nieuwe games geen ‘online pass’ meer zit (wat weer voor veel speculatie zorgde over de manier waarop de Xbox One en de Playstation 4 met DRM en tweedehandsverkoop zullen omgaan). Deze week werd bekend dat ook de ‘online passes’ voor oudere games met terugwerkende kracht worden ingetrokken. Het kan wel een paar weken duren, maar als het goed is moet je dan voor iedere EA-game de afgeschermde content’ kunnen downloaden. Toch aardig!

 

En hier ging het deze week ook nog over…

Yes! PokémonxNicCage!

Nicolas Cage is stiekem één van onze favoriete acteurs. Hij heeft maar één twee blikken, duikt vaak op in boutfilms, maar hij gaat er helemaal voorPokémon is daarnaast één van onze favoriete games. JRPG, leuke beestjes, af en toe nog behoorlijk wat tactiek; super! En wat krijg je als je Nicolas Cage combineert met Pokémon? Deze Tumblr! Jawel: een site die volledig bestaat uit Pokémon met het gezicht van Nicolas Cage! *Zwijmel*

POKEMONNICCAGE

Kijk nou! De hele motherfucking ‘Poké-rap’!

 

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’. Fijn weekend! Wij gaan het hele weekend naar de ‘Nicolas Cage Pokérap’ kijken!