Binnenland

De week van de clitoris

07-05-2013 16:01

Ook al zijn we weer bijna halverwege de week, u dient zich er wel van bewust te zijn dat deze week internationaal in het teken staat van de clitoris! Van 6 tot en met 12 mei is deze week internationaal omgedoopt tot Clitoris Awareness Week. De initiatiefnemer van deze week is Clitoraid. Sinds 2006 vragen zij aandacht voor het gevoeligste stukje van de vrouw en dan vooral aandacht voor verminking van het vrouwengeslacht.

Op 8 oktober wil de organisatie namelijk ‘s werelds eerste ziekenhuis openen dat gespecialiseerd is in het herstellen van de clitoris. Dat ziekenhuis zal gevestigd worden in Burkina Faso. Momenteel komt de organisatie nog $100.000,- tekort, maar hoopt dat dit gat na deze week gedicht zal zijn. Daar moeten vrouwen geholpen worden die slachtoffer zijn geworden van genitale verminking.

Enige orgaan puur voor seksueel genot

Woordvoerster Nadine Gary laat weten: “Ze (lees: clitoris) is tientallen jaren genegeerd, belasterd, tot taboe gemaakt, beschouwd als een zonde en iets waar vrouwen zich voor moeten schamen. Het is nu tijd om dit prachtige orgaan de aandacht te geven die ze verdient. Het is het enige menselijke orgaan dat enkel en alleen dient voor seksueel genot!”

Ook pleit de organisatie er voor dat vrouwen weer een gezellige meidenavond gaan organiseren [http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2013/05/feest-het-is-de-week-van-de-clitoris] om zich vervolgens meer bewust te worden van de functie van de clitoris, en wat voor genot uit het stukje vrouwenlichaam gehaald kan worden.

Warm hart

Draagt u dit project ook een warm hart toe? Dan kunt u Clitoraid via deze link steunen.