Binnenland

‘Vreemdgangers-datingsite’ Second Love reageert op SGP

24-04-2013 17:05

Woensdag liet de SGP van zich horen door hard uit te halen naar de ‘vreemdgangerswebsite’ Second Love. Bij monde van fractievoorzitter Kees van der Staaij lieten de gereformeerden weten dat “Second love door middel van reclames een bom legt onder relaties”. Ook werden over het advertentiebeleid van Second Love vragen gesteld aan de staatssecretaris van Volksgezondheid.

ThePostOnline vroeg een woordvoerder (die zich per email consequent ‘Charlie’ noemt) van Second Love om een reactie:

“Wij kunnen ons niet vinden in de Kamervragen die de SGP heeft gesteld aan de staatssecretaris van Volksgezondheid. Second Love houdt zich in haar uitingen aan de regels zoals die zijn opgesteld door de advertentie-aanbieders.”

Spanning in het leven

“Second Love deelt ook de mening niet dat zij een bom legt onder relaties en dat zij oproept tot vreemdgaan. Second Love faciliteert via een website ‘deelnemers’ bij wie de relatie zich in zwaar weer bevindt.”

“Second Love wil niet zo zeer vreemdgaan bewerkstelligen maar is er om spanning in het leven van de ‘deelnemers’ terug te brengen.”

Relatie op waarde schatten

“In de praktijk brengt dit met zich mee dat ‘deelnemers’ van Second Love onderling niet zo zeer relaties krijgen maar wel leuke afspraken en gesprekken. Waarbij er wel degelijk incidenteel ‘liefdesrelaties’ ontstaan. Maar veelal ook juist helemaal niet.”

“Onderzoek heeft aangetoond dat de ‘deelnemers’ hun eigen bestaande relatie door Second Love juist weer meer op waarde weten te schatten.”