Politiek

Partij voor de Dieren Groningen wil wifi verbieden

03-04-2013 12:40

De Partij voor de Dieren in Groningen wil geen wifi in de stad, omdat zij bang zijn dat de straling schadelijk is voor bomen. De partij stelt nu voor de tweede keer vragen aan het college, dit keer naar aanleiding van een plan om in het hele centrum van de stad een gratis WiFi netwerk aan te leggen.

De Partij voor de Dieren baseert zich op een onderzoek van de Universiteit Wageningen naar de effecten van straling op bomen. De universiteit gaf later aan dat aan het onderzoek geen conclusies kunnen worden verbonden.

Wifi verbieden

Op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening zou het college kunnen onderzoeken of er mogelijkheden zijn het netwerk te verbieden, zo stelt de de partij. Hierin staat dat het verboden is schade toe te brengen aan een boom in de openbare ruimte.

Daarnaast wil de partij een onderzoek naar electrogevoeligheid, een vrij recente ziekte waarbij mensen lichamelijke klachten krijgen die het gevolg lijken te zijn van overgevoeligheid voor straling. De vragen van de Partij voor de Dieren Groningen leest u hier.