Business

Hilton in beraad over uitstel jaarlijkse haringparty

30-05-2013 12:41

Het koude weer in Nederland zorg niet alleen voor uitstel van garderobewissel, verkoudheid en algemene verontwaardiging, maar ook voor uitstel van dé traktatie van de lente: de Hollandse Nieuwe.

Vetgehalte

Door het koude weer en een tekort aan zonlicht groeide het plankton deze maand niet hard genoeg, waardoor de haring nog geen kans heeft gehad om tot het juiste vetgehalte voor consumptie te komen. Hierdoor krijgen de noordzeevissen twee weken uitstel van executie.

Hilton Haring-party

De uitstel van de vangst heeft wellicht ook invloed op het jaarlijkse highbrow haringhapfestijn in het Amsterdamse Hilton. Het feest waar heel meer bedeeld Nederland bij aanwezig wil zijn was dit jaar gepland op 11 juni, maar een woordvoerder van het hotel meldde vandaag aan TPO dat intern gesproken wordt over eventueel uitstel. Volgens de woordvoerder is importeren vanuit andere landen niet aan de orde en wordt alleen echte Hollandse Nieuwe gegeten tijdens het feest.

Vlaggetjesdag Scheveningen

In Scheveningen is besloten de jaarlijkse vlaggetjesdag wel doorgang te laten vinden op 8 juni. Het evenement, waar PvdA-staatssecretarissen Jetta Klijnsma en Sharon Dijksma aanwezig zijn, is volgens de organisatoren te groot om af te gelasten. De geserveerde haring op die dag zal noodgedwongen uit de vaten komen met de vangst van vorig jaar.