Binnenland

Jorritsma blijft PowNews uitsluiten

13-02-2013 18:14

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere blijft bij haar besluit om PowNews te weren uit haar stadhuis. Dat zei ze woensdag tegen Omroep Flevoland.

Een journalist van het tv-programma werd maandag weggestuurd bij een persbijeenkomst over het vastzetten van kentekenplaten, omdat Jorritsma zich stoort aan de manier van journalistiek bedrijven van omroep PowNed. Die zou ‘respectloos’ zijn. Daarop kwam een storm van kritiek. Jorritsma zou aan censuur en persbreidel doen.

Geen oprechte bedoelingen

Volgens de burgemeester was het echter geen openbare bijeenkomst en was de persbijeenkomst slechts bedoeld voor lokale en regionale media. Daarom kregen andere media geen uitnodiging. Dat PowNews tóch een uitnodiging kreeg van Bovag, één van de gasten op de bijeenkomst, berust volgens de burgemeester op een misverstand.

Jorritsma vindt het onzin dat haar wordt verweten dat zij bepaalt wie wel en wie niet aanwezig mogen zijn bij een persconferentie. Ze is er van overtuigd dat PowNews niet met oprechte bedoelingen naar Almere kwam. “Ik maak soms die keuze, ja. Over popnagels had ik niet het gevoel dat het zou behoren tot het landelijke nieuws.”

Het interview van Omroep Flevoland met Annemarie Jorritsma is hier te bekijken.