Partijleider Bulgaarse moslimpartij ontsnapt aan moordaanslag

19-01-2013 16:01

http://www.youtube.com/watch?v=bA7UPopbHrw&feature=youtu.be

Historische beelden van een goddank niet historische gebeurtenis. Een doorgeslagen idioot zet voor een zaal van honderden mensen een gaspistool tegen het hoofd van Ahmed Dogan, oprichter en voorzitter van de Bulgaarse Beweging voor Rechten en Vrijheden, een middenpartij die voornamelijk drijft op steun van Bulgaarse moslims en voortkomt uit de Bulgaars-Turkse gemeenschap. Bulgaarse ultranationalisten beschouwen de partij vanwege deze etnische oorsprong al sinds haar oprichting als onconstitutioneel.
UPDATE (18:00): de dader, Oktai Enimehmedov, lijkt (ook) afkomstig uit de Turkse gemeenschap.

Live op TV: Inejiro Asanuma

De Japanse socialistenleider Inejiro Asanamu wordt tijdens een bijeenkomst op 12 oktober 1960 neergestoken door een extremist. De aanslag wordt live op de Japanse televisie uitgezonden.

De moord op John F. Kennedy

De Moeder aller Politieke Aanslagen (en tevens de moeder van alle samenzweringstheoriƫn). Dallas, 22 november 1963.

http://www.youtube.com/watch?v=9w6zveedj0o

De aanslag op Ronald Reagan

Hij is 69 dagen president als John Hinckley jr. op 30 maart 1981 zijn wapen op Reagan richt. The Gipper overleeft de aanslag, wel wordt een afgeketste dum-dum kogel nabij zijn hart verwijderd.

http://www.youtube.com/watch?v=8Dc4TVnMdo4

De moord op Anwar Sadat

De Egyptische president Anwar Sadat valt op 6 oktober 1981 aan moordenaarshanden ten prooi. Tijdens een militaire parade schieten moslimextremisten hem dood.

Kogels in Manilla: Benigno Aquino

De Filipijnse dissident en tegenstrever van dictator Ferdinand Marcos keert na drie jaar terug in Manilla. Hij werd in de Verenigde Staten behandeld voor hartklachten. Aquino weet dat hij de gevangenis in moet. Maar zo ver komt het niet, wanneer hij voet zet op Filipijnse bodem wordt hij doodgeschoten.

Drama in Tel Aviv: Yithzak Rabin

De Israƫlische premier Yithzak Rabin wordt op 4 november 1995 na een vredesdemonstratie neergeschoten door een orthodoxe jood.