Binnenland

Studentensoap: vinger, nagels, mensenhaar en rouwkaarten in de bus

13-01-2013 22:48

Verschillende studentenhuizen in Leiden, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam kregen de afgelopen dagen een rouwkaart in de bus voor ene ‘Roos-Anne Bol’. Deze “studente” zou al precies een maand vermist zijn (sinds 12-12-12). Het bleef echter niet alleen bij een rouwkaart, maar ook nagels, haren, een vinger en mensenhaar vielen in de bus van de studentenhuizen. 

Een tijd lang ging er het gerucht dat de verantwoordelijke voor deze lugubere acties ene Michelle Oosthuyzen zou zijn aangezien er op de site helproos-annevinden.nl naar een artikel van haar hand over pervasive games werd gelinkt. Pervasive games zijn spellen waarbij de grens tussen realiteit en spel worden opgezocht. Daar is in dit geval zeker sprake van.

Oosthuyzen blijkt echter niet de verantwoordelijke te zijn. “Ik hoop eigenlijk dat het door studenten is gemaakt en niet door één of andere zieke geest. Dit gaat natuurlijk veel te ver voor een pervasive game,” laat Oosthuyzen telefonisch weten.

Na veel gespeculeer over de afzender blijkt het uiteindelijk een “grap” van de twee studenten Debby Zuiddam (verklaring) en Bruno Noordervelt (verklaring) te zijn.

Voicemailbericht

Een studentenhuis in Enschede ontving een wel erg opmerkelijk voicemailbericht van deze Debby en Bruno. Dat is hieronder te beluisteren.

Voor een volledig overzicht van alle acties van dit studenten-duo, schakel je over naar NOS OP 3.