Buitenland

Obama weigert deportatie CNN presentator

10-01-2013 14:36

CNN presentator Piers Morgan kan opgelucht ademhalen. Het Witte Huis heeft een officiele reactie gegeven op een petitie die verzocht de Brit het land uit te zetten, en Piers mag blijven.

De CNN celebrity kwam onder vuur te liggen na een pleidooi voor strengere wapenwetgeving in de nasleep van de schietpartij op de Sandy Hook basisschool in Newtown, Connecticut. Volgens wapenenthousiasten niets minder dan een frontale aanval op het Second Amendment dat Amerikanen het grondwettelijke recht op wapenbezit garandeert. President Obama liet gisteren via zijn woordvoerder weten dat er ook nog zoiets bestaat als het First Amendment: de vrijheid van meningsuiting.

Belofte

Met de reactie lost Obama een belofte in dat zijn regering op elke petitie zal antwoorden die meer dan 25.000 handtekeningen weet te verzamelen op de website van het Witte Huis. Gisteren passeerde de anti-Piers petitie de 100.000 handtekeningen.

Initiator van de petitie is Alex Jones, een conservatieve radio presentator die deze week ook te gast was bij Piers Morgan en daar een legendarisch televisieoptreden gaf dat zelfs collega shock jock Glenn Beck te geflipt voor woorden vond.

Het petitieprogramma van het Witte Huis werd opgezet in 2011 en biedt ruimte aan de meest hilarische initiatieven, zoals een verzoek om voor 2016 een heuse Death Star te bouwen, een killer ruimtevaartstation goed voor defensie, wetenschap en werkverschaffing. Ook hier zijn al meer dan 25.000 handtekeningen voor. De Amerikanen wachten vooralsnog op antwoord.

Foto via Twitter