RTL-correspondent aangegeven bij Israëlische geheime dienst

27-12-2012 16:59

Aardig inkijkje in het werk van NRC Next correspondente Leonie van Nierop. In een artikel vandaag over haar belevenissen in Israël beschrijft ze hoe een collega werd aangegeven bij de Israëlische geheime dienst als ‘staatsgevaarlijk’ omdat hij kritiek had op de vele veiligheidscontroles in het land. Die collega blijkt niemand minder te zijn dan RTL Nieuws-correspondent Roel Geeraedts. Die boos was omdat zijn rookworsten waren lek geprikt.

“Zelfs beroepsgenoten kunnen genadeloos zijn,” schrijft Van Nierop in haar krant vandaag. “Een Israëlische journaliste bekende mij dat ze een buitenlandse collega had aangegeven bij de geheime dienst, omdat hij naar haar smaak teveel kritiek uitte op de Israëlische veiligheidscontroles. Zijn van thuis meegebrachte en vacuüm verpakte proviand was door de douane lek geprikt. Hij vond dat overdreven, schreef hij op Facebook. Zij meldde hem aan als staatsgevaarlijk. ”

Zes rookworsten
Die ‘staatsgevaarlijke’ collega bleek dus RTL’s  Roel Geeraedts. “Een vriendin van mij nam eind vorig jaar die rookworsten voor mij mee”, vertelt Geeraedts tegen ThePostOnline.  “Zes stuks, drie voor mij en drie voor mijn cameraman. Na een week bleken ze beschimmeld, er bleken gaten in de folie geprikt. Toen ben ik op Facebook even boos geworden.”

Heeft Geeraedts ooit nog last gehad van dat vermoeden van staatsgevaarlijke activiteiten? “Nee, wel heb ik heb overwogen de correspondent voor wie die Israelische mevrouw werkt te bellen met dit verhaal. Maar heb het uiteindelijk er maar bij gelaten. En verder: Never stand between a man and his sausage!